CAPRİ, CAPRİ SUN :)




CAPRI GEZİ NOTLARI

Campania bölgesinde bulunan İtalya'nın asi çocuğu Napoli'ye bağlı, ortalamanın üstü (çok üstü ama) gelire sahip ziyaretçi profili ile bize kendimizi azıcık gariban hissettiren, her yanında doğal bi' güzellik, manzara, lüks ve eğlence barındıran, ropdöşambırınızı giyip elinizde puro ve viskinizle sokakta dolaşsanız kimsenin yadırgamayacağı, ada gibi ada Capri.

Uzun uzun anlatmaya başlamadan önce Capri hakkında şunları paylaşmakta fayda var:


CAPRI ADASINDA GEZİLECEK YERLER:

Capri adası çok büyük bir alana yayılmasa da adanın hakkını vererek gezmek için 2 gün ayırmak gerek.

  1. Marina Grande
  2. Capri [Piazza Umberto I (Piazzetta), Chiesa di Santo Stefano, Arco Naturale, Grotta di Matermania, Villa Malaparte, Scoglio del Monacone, Faraglioni di Capri, Belvedere Tragara, Via Camerelle, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp] 
  3. Marina Piccola
  4. Villa Jovis
  5. Anacapri [Piazza Vittoria, Villa San Michele, Casa Rossa, Chiesa di San Michele]
  6. Monte Solaro
  7. Grotta Azzurra
  8. Lido del Faro
  9. Punta Carena


NEREDE KONAKLAMALI?


Capri adası zenginler tarafından fazlasıyla talep gören bir tatil destinasyonu olduğundan konaklama konusundaki abartılı fiyatlara şaşırmamak gerek. Yine de "benim param çok, Capri'de 1-2 gün kalmak istiyorum" derseniz tüm olay adanın Capri kısmında (ada genel itibariyle Capri ve Anacapri diye ikiye ayrılıyor). Hava karardıktan sonra Marina Grande (Büyük Marina) tamamen sessizliğe bürünürken Capri'nin ünlü meydanı Piazzetta'da (Piazza Umberto I) ise hayat yeni başlıyor. Biz programımız gereği adaya bir gün ayırmak zorundaydık, Capri'ye Napoli'den günübirlik zahmetsizce gidip geldik. Ayrıca Amalfi sahilleri ve Capri birlikte gezilecekse Sorrento'da konaklamak da mantıklı bir alternatif olabilir.



TATİL DELİLERİ CAPRI'DE! :)


Tüm güzelliği bozan bi' ampul daima bulunur :)



Napoli'de konakladığımız dönemde son ana kadar "Ischia ve Procida adaları mı yoksa Capri mi?" şeklinde düşüncelere daldığımız bir anda kendimizi Capri'ye giden feribotta bulduk.



Napoli'den Capri adasına haliyle feribotla gidiliyor. Napoli Molo Beverello'dan hızlı ve daha pahalı olan, Napoli Porta di Massa'dan ise nispeten daha ucuz, hem hızlı hem de yavaş olan ulaşım araçları kalkıyor. Biz ucuz candır diyerek Porta di Massa'yı seçtik. 

Napoli'den Capri'ye giden Caremar feribotlarının kalktığı Porta di Massa

Porta di Massa'dan hem Capri, hem de Ischia ve Procida adalarına giden feribotlar var. Bizim kullandığımız Caremar (Campania Regionale Marittima S.P.A.) firmasının bu adaların hepsine seferi mevcut. Bir diğer firma olan Medmar ise bazı seferlerinde direkt, bazı sefelerinde ise Procida üzerinden Ischia adasına gidiyor, ancak Capri'ye seferi yok. Feribotlar için bilet alabileceğiniz ve boarding yapacağınız yeri yukarıdaki harita üzerinde işaretledik. Burası Napoli M1 metro hattının Universita' durağına 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

Caremar firmasının Napoli-Capri ve Capri-Napoli sefer saatleri

Biz Capri ziyaretimizi 02.06.2017 tarihinde gerçekleştirdiğimizden sefer saatleri yukarıdaki tablonun alt kısmındaki gibiydi. Tabloda yanında mavi kutucuk olan son sefer saatleri sadece 1 Haziran - 30 Eylül tarihleri arasında geçerli. Traghetto yazan yavaş feribotlarla yolculuk 1 saat 20 dakika, TMV yazan hızlı feribotlarla ise 50-60 dk sürüyor. 

Fiyatlar ise şöyle: 
Napoli > Capri (TMV): €20,00 
Napoli > Capri (Traghetto): €14,60 
Capri > Napoli (TMV): €17,50 
Capri > Napoli (Traghetto): €12,10 

Yaz dönemi Caremar bilet gişesi önünde ciddi kuyruklar olabiliyormuş, feribotta yer bulabilmek için biletinizi erkenden almanız şart

Biletinizi internetten aldıysanız gişeden gidip check-in yaptıktan sonra biniş kartınızı almanız gerekiyor. Ama gişelerin yanında self check-in için barkod okuyan makineler de mevcut. 

Capri'ye 1 gün ayıracaksanız -ki ne olur 2 gün ayırın- bizim tavsiyemiz yaz dönemi sabah 07:55 feribotu ile gidip gece 22:05 feribotu ile dönmeniz. Capri'ye gittiğimiz günün sabahı Napoli'de de biraz işimiz olduğundan gidişte 12:40, dönüşte ise son feribotu kullandık, çok pişmanız. Daha erken bir feribot ile gitmiş olsaydık Anacapri ve Monte Solaro'yu da (Solaro Dağı) görme şansımız olurdu (güncel sefer saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz). 

Martısız deniz yolculuğu kafeinsiz kahveye benzer yeğen :)

Feribottan Marina Grande manzarası

Feribotlarla ulaşım gayet rahat. Açık veya kapalı alanda oturabilirsiniz. Bir feribot klasiği olan martılarla yolculuk burada da aynen geçerli. Ancak feribot Capri'ye yanaşırken mutlaka Marina Grande'yi gören bi' yer bulup "nereye geldim ben?" diyerek manzaranın tadını çıkarın. 

Nadiren birlikte fotoğraf çektirebildiğimiz anlardan biri :)

İşte bizi Napoli'den Capri'ye getiren Caremar feribotu da böyle bi' şey

Biz feribottan indikten sonra "ya bu Marina Grande ne güzel yermiş, burada da takılırız akşama kadar" diye düşünürken, insanların hunharca fünikülere doğru koştuğunu gördük. :) 

Dilek: Değişik bi' poz ver. / Ulaş: Elimi babam gibi arkaya alıp böyle yamuk durunca iyi mi?

Marina Grande

Tavsiyemiz öncelikle Marina Grande'yi şöyle bi' dolaşıp içinize sindirmeniz. Çünkü dönüş saatinize doğru buraya tekrar indiğinizde hemen hemen her yer kapalı olacak. Özellikle yemek işini kesinlikle buraya bırakmayın. Yine de geç saatlerde de açık olan bi' iki yer yok değil. Örneğin Salumeria da Aldo isimli şarküterinin (aslında şarküteriden çok market gibi) fiyatları gayet uygun (66cl Peroni bira €1,5). Ufak tefek alışverişinizi buradan yapabilirsiniz. 

Fünikülere bineceğiniz yerin önünde daima uzun kuyruklar olması muhtemel

Feribottan inince sağ tarafa doğru ilerlediğinizde füniküler kuyruğunu göreceksiniz. Ancak direkt olarak kuyruğa girmeyin çünkü biraz daha devam edince sağ tarafta bilet satan bi' gişe var, önce oradan bilet almanız gerekiyor. Tek yön bilet fiyatı €1,80. Bu arada yukarıya çıkmak için bi' de merdiven seçeneğiniz var ama bizce gerek yok. :) Bilet gişesinin az ilerisinde otobüs duraklarını geçince de çakıl bi' plaj var, meraklısına duyurulur. 

Bu arada fünikülere bineceğiniz yerin tam karşısındaki iskelede bir turist info noktası bulunuyor. Capri'ye çıktığınızda ana meydanda da bi' tane göreceksiniz. Ayrıca biz görmemiş olsak da Anacapri'de Piazza Vittoria'ya (Vittoria Meydanı) çıkan Via Giuseppe Orlandi 59 numarada da turist info noktası varmış. 

Ada içinda ulaşımı sağlayabileceğiniz otobüsler ve turistik Fiat Marea Cabrio taksiler

Ayrıca ada içinde ulaşım otobüslerle rahatlıkla yapılabiliyor. Bir de Fiat Marea'dan bozma üstü açık taksiler var ki adada yapılabilecek turistik aktiviteler listesinde başı çekiyor (sanıyoruz €20 gibi bi' ücreti var). Ama otobüs candır böyle sıkış tepiş. :) 

ATC otobüslerinin Capri - Anacapri / Marina Grande / Marina Piccola sefer saatleri için buraya, Staiano otobüslerinin Anacapri / Faro / Grotta Azzurra sefer saatleri için buraya, yine Staiano otobüslerinin Marina Grande - Capri sefer saatleri için buraya ve fünikülerin Capri - Marina Grande sefer saatleri için de buraya tıklayabilirsiniz (bu arada füniküler sürekli karşılıklı çalışıyor, tam ters istikamette de sefer saatleri aynı).

Fünikülerden iner inmez sağ taraftaki terasta sizi böyle bir Marina Grande manzarası bekliyor

Yukarıya çıktığınızda Piazzetta isimli meydanda da aynı manzara eşliğinde böyle sağa sola bakıp onlarca "haberim yokmuş gibi çek" fotoğrafına sahip olabilirsiniz :)

Seyrine doyum olmaz bi' manzara sizi bekliyor (Not: Fotoğrafı çekilirken cidden haberi yoktu) :)

Fünikülerden inince hemen yukarıya çıkmayın. Sağ taraftaki küçük terasta harika bi' Marina Grande manzarası sizi karşılıyor olacak. Yukarıdaki meydanın manzarası da ayrı bi' güzel ama bir kaç dakikanızı ayırıp buradan da manzarayı seyretmenizi tavsiye ederiz.

Ünlü meydan Piazza Umberto I (nam-ı diğer Piazzetta)

Ardından yukarıya çıktığınızda adanın kalbi olan ünlü meydan Piazza Umberto I, nam-ı diğer Piazzetta'yı göreceksiniz. Gündüz buraya günübirlik gelen pek çok turist olsa da (bizim gibi) akşam meydanın sakinleri adada konaklayan, düğüne gider gibi süslenip gelmiş insanlar oluyor.

Via Roma

Via Roma'dan Marina Grande manzarası

Chiesa di Santo Stefano

Biz meydan ve Via Roma civarında biraz dolanıp Via Longano'daki marketten içecek bi' şeyler aldıktan sonra Capri'nin en ünlü iki kilisesinden biri olan Chiesa di Santo Stefano'nun merdivenlerinde biraz dinlendik (bu arada "lütfen merdivenlere oturup geçişi kapatmayın" yazmışlar ama kimse takmıyordu, biz de takmadık). 

Ardından müthiş doğal güzelliklere şahit olacağımız yürüş yolu rotamıza başladık. Burada hayati bir ipucu veriyoruz, sıkı durun. Bu öyle bir rota ki eğer ters taraftan giderseniz yol keyiften çok eziyete döner. O yüzden bu parkura kesinlikle Via le Botteghe'den başlayın ve Via Vittorio Emanuele'den bitirerek tekrar meydana çıkın. Tam ters istikamette çok dik ve bol sayıda basamak tırmanmak zorunda kalabilirsiniz. 

Kiliseyi arkanıza aldığınızda karşı tarafta yer alan sağdaki sokaktan yani Via le Botteghe'den başlayıp yolu şu şekilde takip etmeniz gerekiyor: 

Via le Botteghe'den başlayan, Via Vittorio Emanuele'de biten yürüyüş rotası

Via le Botteghe > Via Fuorlovado > Via Croche > Via Matermania > Via Arco Naturale (burada Arco Naturale (doğal kemer) manzarasını gördükten sonra sağdan aşağıya doğru inen merdivenler var, hemen inmeyin, önce devam edip Arco Naturale'nin yanına kadar gidin, sonra aynı yolu dönüp bu merdivenleri kullanarak mağaranın oraya inin) > Arco Naturale > Grotta di Matermania'ya (Matermania mağarası) inen merdivenler > Grotta di Matermania > Via del Pizzolungo'ya inen merdivenler > Via del Pizzolungo > Villa Malaparte (burayı yol üstünde aradan göreceksiniz) > Tragara eski limanına bakan seyir terası (burada meşhur kayalar Scoglio del Monacone ve Faraglioni'yi görebilirsiniz) > Via Tragara > Belvedere di Tragara (adanın en ünlü seyir terası bu olsa da biz diğerini daha çok sevdik, burası da Marina Piccola 'Küçük Marina' ve Faraglioni manzarasına sahip güzel bi' seyir noktası) > Via Camerelle > Via Vittorio Emanuele.

Via le Botteghe > Via Fuorlovado > Via Croche > Via Matermania güzergahından kareler

Via Arco Naturale'den meşhur doğal kemer Arco Naturale manzarası

Arco Naturale

Bu rota hakkında daha fazla detay verecek olursak:
Via le Botteghe, Via Fuorlovado, Via Croche ve Via Matermania boyunca biraz yokuş tırmanmak gerekiyor. Özellikle yolun ilk kısmı biraz dik, sonra daha rahat bir hal alıyor. Ancak 12x18 metrelik doğal bir çerçeve durumundaki Arco Naturale manzarasından itibaren işler biraz ilginçleşmeye başlıyor. Toprak kayması sonucu keşfedilen bu doğal kemer, fotoğraflarınız için deniz manzarasının önünde hoş bir çerçeve görevi görüyor. Yanına kadar gidince geniş açılı bir objektife sahip değilseniz kadraja sığdıramayacağınız harika bir manzarayla karşılaşacaksınız. 

Matermania mağarasına inen merdivenler

Daha önce de bahsettiğimiz gibi aynı yolu geri dönüp (ki giderken bi' miktar basamak ineceğiniz için bunları geri çıkmanız gerekecek) Grotta di Matermania'ya (Matermania Mağarası) inen dik merdivenlerden devam ettik. 

Grotta di Matermania (Matermania mağarası)

"Ya nereye iniyor bu? Bizi bi' daha çıkarmasın yukarı. Geri mi dönsek? Kesseler bizi kimsenin ruhu duymaz!" muhabbetleri eşliğinde Grotta di Matermania'ya ulaştık. Buranın bizce pek bi' numarası yok, zaten insanlar genelde burayı tuvalet olarak kullanmakta pek sakınca görmemişler anladığımız kadarıyla. :) 

Via del Pizzolungo'ya inen merdivenler

Ardından yine aşağıya inme kararımızı sorgulatan kıvrıla kıvrıla inen merdivenlerde yolu ters yönden gelmiş bi' iki insana rastlayıp acıdık. Eeee gelmeden Tatil Delileri'nin gezi notlarını okumazsanız böyle olur. :P Çıkın o merdivenleri, aferin... :)

Via del Pizzolungo

Via del Pizzolungo'dan manzaralar

Villa Malaparte


Yol boyunca aradan bol miktarda hoş deniz manzarası gördükten sonra Punto Massullo'da bulunan 1963 yapımı Brigitte Bardot'un oynadığı Contempt (orijinal adı ile Le mépris) filminden de hatırladığımız Villa Malaparte'yi gördük. Gözümüzün önüne sarı bornozu ile Brigitte Bardot geldi. Villa Malaparte, 1938 yılında Adalberto Libera tarafından yazar Curzio Malaparte için yapılmış. Hatta manzarayı geçince yol üzerinde oraya inen merdivenleri de gördük ama özel mülk diye inmedik aşağı. Merak eden varsa "Aaa özel mi? Hiç görmemişiz..." diye salağa yatabilir. :)

Scoglio del Monacone
Faraglioni


Via del Pizzolungo boyunca devam ederek Tragara'nın eski limanına bakan seyir terasına ulaştık. Yürüdüğümüz onca yola değmişti doğrusu. Solumuzda Scoglio del Monacone, sağımızda ise kireç taşı oluşumu olan üç güzeller Faraglioni. :) Faraglioni manzarası, Capri adası denince insanın gözünün önüne gelen ilk görüntülerden biri. Bu üç kaya parçasının toprağa bağlı olanının adı Faraglione di Terra (diğer adı Saetta). Karadan ayrılan ilk blok (yani ikinci kaya) Faraglione di Mezzo (diğer adı Stella) ve karaya en uzak olan üçüncüsü ise Faraglione di Fuori (diğer adı Scopolo) diye isimlendirilmiş. Ortalama yüksekliği 100m olan Faraglioni'nin ortasındaki kaya olan Faraglione di Mezzo'nun ortasında da küçük bi' teknenin geçeceği boyutta bir delik bulunuyor (farklı kaynaklarda ilk kaya Stella, ikinci kaya Faraglione di Mezzo ve üçüncü kaya Faraglione di Fuori veya Scopolo diye isimlendirilmiş, bize diğeri daha mantıklı geldi). Taş gibi taş, kaya gibi kaya. :) 

Via Tragara

Belvedere di Tragara'dan Faraglioni manzarası

Belvedere di Tragara'dan Marina Piccola (Küçük Marina) manzarası

Ardından Via Tragara üzerinden devam edip Belvedere di Tragara isimli Capri'nin en önemli seyir noktasına geldik. Faraglioni buradan da görünüyordu, sağ tarafta da Marina Piccola (Küçük Marina) manzarası vardı ama biz bir önceki seyir noktasını daha çok beğendik. 

Faraglioni'ye buradan iniliyor

Bu arada buraya gelmeden hemen önce sol taraftan aşağıya Faraglioni'nin karaya bağlı bölümü Saetta'ya inen merdivenler bulunuyor. Merdivenlerin önündeki tabelada nerede denize gireceğiniz, nerede girmenin tehlikeli olduğu belirtiliyor. Şöyle kafayı uzatıp baktığımızda insanların aşağıda çatır çatır güneşlenip yüzdüğünü gördük. :) Bizse az olan vaktimiz nedeniyle, küçükken beynimizi yiyen Capri-Sun meyve suyunun reklam müziğini saygı ile anarak bu sıcak havada denize girmesek de nur topu gibi amele yanığı sahibi olup yolumuza devam ettik.

Via Tragara'dan manzaralar

Via Camerelle

Seyir terasını geçtikten sonra adanın en hoş sokaklarından biri olan Via Camerelle boyunca yürüdük. Sanıyoruz Carpi'yi en net biçimde yansıtan sokak burası. Özellikle akşamüstü, gün boyu otellerinde takılan, havuza ve denize giren insanlar giyinip süslenerek birbirinden lüks ve pahalı mekanlarda yemek yiyecek yer arıyorlar. 

Normalde Via Camerelle'nin ardından Via Vittorio Emanuele'i geçerek Piazzetta'ya ulaşıp yürüyüş rotasını sonlandırabilirsiniz. Ancak Via Camerelle yakınlarında Capri'nin görülmesi gereken önemli yerleri de var. 

Certosa di San Giacomo (Carthusian Manastırı)

Bunlardan ilki 1371 yılında Giacomo Arcucci tarafından yapılan adanın en eski tarihi yapılarından biri olan Certosa di San Giacomo (Carthusian Manastırı). Giriş €3, mayıs ayında 10:00-18:00, Haziran-Ağustos ayları arasında 10:00-19:00, Eylül-Ekim aylarında 10:00-17:00, Kasım-Aralık aylarında ise 09:00-14:00 saatleri arasında açık. Pazartesi günleri kapalı. Ocak-Nisan ayları arası ne oluyor, orası muamma. :) Resmi site böyle yazmış, biz onların yalancısıyız.

Oradan çıkıp adanın en güzel bahçesi olan Giardini di Augusto'ya doğru ilerlerken bazı otellerin birbirinden güzel bahçeleri dikkatimizi çekti. İnsanlar babalarının çayırıymışçasına girip fotoğraf çektiriyor, Napoli'de izbe bi' hostelde kaldığı halde "Capri'de de burada kaldık şekerim" diye eşe dosta hava atıyorlardı. :) 

Via Matteotti

Carthusia I Profumi di Capri 

Giardini di Augusto'ya gelmeden Via Matteotti üzerinde adanın ünlü parfümerisi Carthusia I Profumi di Capri dikkatimizi çekti. İki tabeladan birinde 1681, diğerinde ise 1948 yazması beynimizi yaksa da internet sitesinden 1948 yılını teyit edip rahatladık. :) 

Giardini di Augusto

Via Krupp

Bolca oyalandıktan sonra Giardini di Augusto'ya ulaştık. Burası da adanın en güzel bahçesi. Giriş €1,00. Kasım-Mart ayları arasında 09:30-17:30, Nisan-Ekim ayları arasındaysa 09:00-19:30 saatleri arasında açık. Devamında yine Capri'nin sembol noktalarından biri olan müthiş yol Via Krupp var ama 2016 yılında düşen kayalar nedeniyle yürüyüşe kapatılmış. :( 1.346m uzunluğundaki dar ve kıvrımlı yol Marina Piccola'ya kadar uzanıyor. 

Biz gereğinden fazla oyalanıp tam kapanma saatinde gittiğimiz için rica minnet bi' yukarı çıktık ama doğru düzgün fotoğraf çekemeden dönmek zorunda kaldık (2dk için giriş parası vermedik tabii ki, yer mi Anadolu çocukları). :) 

Via Camerelle / Via Vittorio Emanuele

Via Vittorio Emanuele

Piazzetta'da gün batımı

Ardından geri dönüp rotamızı Via Vittorio Emanuele ile bitirerek Piazzetta'ya çıktık. Gün batımına çok az bir zaman kaldığından kendimize 10dk sonra karaborsa olacak banklardan birinde yer bulup biraz bekledik. Sonrasında da keyifle gün batımını izledik. 

Bu arada bu rotanın tamamı sakin sakin, dinlenerek ve tadını çıkararak 3,5-4 saat kadar sürüyor. "Ben trekking insanıyım" diyorsanız ve hiç durmadan koştura koştura gezmek niyetindeyseniz bu süreyi yarıya indirmek mümkün. Ama 3,5-4 saat deyince kesinlikle gözünüz korkmasın, nasıl geçtiğini anlayamadan yol bitti ve her saniyesine değdi. Bir saatte yürüdük diyenlere de itibar etmeyin, yalan onlar. :) 

Piazzetta

Hava tamamen kararmış, Capri'nin tüm sakinleri akın akın Piazzetta civarında toplanmıştı. Etraftaki restoranları şöyle bi' kolaçan ettikten sonra "bir yemeğe iki kişi bi' gece konaklama ücretinden daha fazla para ödeyen bizden değildir" zihniyetiyle hareket edip gözümüze Marina Grande'deki ucuz atıştırmalık alternatiflerini kestirmiştik. Ancak oraların erken kapandığını bildiğimiz ve bu güzel ortamı bırakıp hemen aşağıya inmek istemediğimiz için kendimizi Via Longano'daki markette bulduk. Buradan birer sandviç, birer de içecek alıp, iki kişi Capri'de akşam yemeğini €7'ya kapattık (pahalı arkadaşlar, her yerde de masa donatacak değiliz). :)

Via Roma'dan Vezüv Dağı manzarası

Ara sokaklarda dolanıp, yukarıdan manzaranın tadını çıkardıktan sonra gittimiz tarihteki son füniküler 21:30 olduğundan biz bir öncekine binerek 21:15 gibi Marina Grande'ye indik. Buradaki sakinliği görünce "iyi ki yemek işini buraya bırakmamışız" dedik.

Marina Grande

Ardından etrafta biraz dolanıp 22:05'teki feribotumuzu beklerken daha önce de bahsettiğimiz Salumeria da Aldo'dan biralarımızı ve cipsimizi alıp deniz kenarında keyif yaptık.

Biz günü bitirmiş olsak da tabii ki Capri bundan ibaret değildi. Her ne kadar en erken feribotla gidip son feribotla dönüldüğünde Anacapri bölümüne de vakit kalacak olsa da aklınızın Capri'de kalmaması için 2 gün ayırmanız çok yerinde olacaktır.

Bizim gitmemiş olmamıza rağmen daha önce araştırdığımız ve aklımızın kaldığı yerler ise şunlar:

Anacapri (adanın daha yerel, daha sakin kısmı). 

Anacapri'nin merkezindeki meydan Piazza Vittoria (otobüsler burada indiriyormuş). 

Şu anda müze ve sanat galerisi olarak kullanılan Anacapri'nin ve adanın ilgi çekici mimari yapılarından biri olan, kırmızı rengi ile dikkat çeken Casa Rossa

Yine Anacapri'de bulunan mükemmel bir manzaraya sahip Villa San Michele (1885’te adaya gelen İsveçli doktor Axel Munthe’nin yaptırdığı etkileyici villa, bahçesinde muhteşem bi' manzaraya bakan Sfenks heykeli ile bir Yunan mezarı bulunuyor, giriş ücreti de €8).

Piazza Vittoria'dan telesiyej ile gidilen Monte Solano (yaz dönemi 09:30-17:00, kış dönemi 09:30-15:30 arası açık, tek yön €8, gidiş-dönüş €12, telesiyej 12 dakikada gidiyor, yürümek isterseniz yaklaşık 1 saat sürüyormuş, kesin en az 2 saattir o).

Anacapri'de bulunan, adanın bir diğer önemli kilisesi Chiesa di San Michele

Bizim Via Krupp kapalı olduğu için gitmediğimiz Marina Piccola (minibüsle de gidilebiliyor bu arada, biz tercih etmedik). 

Adanın kuzeydoğusunda yer alan, adaya bi' düzine villa yaptıran İmparator Tiberius’un yaşadığı yer olarak bilinen Villa Jovis (bir saatlik yürüş yolu var denilse de yürümek daha uzun ve zahmetli olabilir, bulunduğu yerde kalıntılar var, bunda çok aklımız kalmadı ne yalan söyleyelim). 

Capri'nin en önemli turistik aktivitelerinden biri olan Grotta Azzurra (Mavi Mağara) (bu mağara adanın kuzeybatısında yer alıyor, buraya giden turlar var, içindeki su parlak mavi renkte göründüğü için görsel açıdan çok keyifli bir ortama sahip, giriş €14, 09:00-17:00 arasında açık, küçük kayıklar ile giriliyor, hava rüzgarlı ve deniz dalgalı olduğu zaman ziyaret edilemiyor, Kasım-Mart ayları arasında bu sebeple genelde kapalı oluyor). 

Kristal berraklığında suya sahip, adada şafaktan gün batımına kadar yüzebileceğiniz tek yer olarak nitelendirilen, kayalıklar arasında kalan adanın en güzel sahili Lido del Faro.

Yine Lido del Faro'ya yakın, adanın en güneybatısında yer alan Capri'nin önemli simgelerinden Punta Carena feneri.


Arrivederci Isola di Capri... 

Biz neler yaptık, neler yapamadık muhasebesine kendimizi kaptırmışken bi' miktar geç kalarak bizi heyecanlandıran feribotumuz gelince Napoli'ye doğru yola koyulmuştuk. Yine güzel anılar biriktirip, bi' daha gidilecekler listemize yeni bir yer daha ekledik. Ortamıyla farklı bi' yerde olduğunuzu size hissettiren, yerli halk ve turist kitlesinin gözle görülür biçimde varlıklı olduğu, lüksü sizin gözünüze sokmadan dozunda hissettiren, pahalı olsa da "yaşamaya gelmedik ya, tatil yapıp dönücez" mantığı ile bunu da çok fazla umursamayacağınız güzel ada Capri'ye zor da olsa veda ettik.

___________
Tatil Delileri



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR